joi, 7 mai 2015

Rătăciri.


   Câți nu am făcut greșeli de-a lungul vieții? Unii au greșit riscând tot, alții au greșit pentru că "scopul scuză mijloacele"... De fiecare dată am spus că deciziile noastre ne definesc și la fel stau lucrurile atunci când vorbim de greșeli... greșim și rănim oamenii dragi, ne dăm principiile la o parte și alegem o minciună pentru cinci minute de împlinire. Însă când vine vorba de împlinirea noastră ca oameni, realizăm că nu suntem cu nimic mai speciali față de oamenii care nu au lăsat nimic în urma lor. Realizăm că am pierdut oameni dragi pentru oameni de nimic, realizăm ca am scăpat din mână relații sudate pentru aventuri de-o noapte... realizăm cât suntem de pierduți. 
   Greșelile sunt caracteristice nouă, fiind o trăsătură de bază a acestei specii. Fiecare individ reacționează diferit la greșelile comise fie de el, fie de ființele din jurul său...unii oferă o a doua șansă, alții sunt convinși că nu se merită. Cei care greșesc la rândul lor, acționează după propria minte și putere...unii își repară greșeala, alții fac pe nevinovații. Când greșim putem fi ințeleși, pentru că nu există om fără pată, însă cum poți înțelege un om a cărui viață este o greșeală? Un om de neînțeles, un om care nu își poate justifica alegerile și nu are puterea să se scuze?  
  Persoanele care iartă sunt persoane puternice, sau cel puțin așa consider eu. Sunt oameni care au greșit la rândul lor, și care apreciază iertarea...sunt oameni care își doresc să aibă o viață frumoasă cu oameni frumoși alături. Atunci când cineva te iartă, o face pentru că te iubește. Faptul că își pierde cinci minute din viață să îți asculte explicațiile (fie ele minciuni sau nu...) demonstrează ce însemni pentru omul în fața căruia ai greșit. 
   Întâlnesc din ce în ce mai mulți oameni dezamăgiți, oameni care au fost mințiți...ce este mai trist este faptul că aceste persoane sunt persoane deosebite, persoane care au sacrificat tot pentru ființa iubita, persoane care nu au cerut nimic mai mult decât iubire. Dacă și voi vă aflați în această situație, vă doresc să aveți putere să depășiți momentele grele, și să fiți capabili să dăruiți iertarea. Însă dacă vă aflați de cealaltă parte a baricadei, vă dau un sfat: maturizați-vă! Lăsați deoparte rătăcirile tinereții, dacă nu vreți să fiți voi dați la o parte!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu