duminică, 5 aprilie 2015

Nu exista barbati fideli...exista barbati neprinsi!


   In zilele noastre, inselatul este ceva cotidian...barbatul/femeia alege sa faca pasul fie pentru ca s-a plistisit de partenera/ul de viata, fie pentru ca in relatia lor ceva s-a rupt. Pentru mine nu exista scuze atunci cand vorbim de astfel de situatii, insa as vrea sa vorbesc la modul general. In societatea in care traim, toata lumea si-o trage cu toata lumea! Nu se mai tine cont de principii, de constiinta, de sentimente sau alte astfel de lucruri siropoase. Atunci cand vorbim de femei care inseala, vorbim de femei neimplinite, din punctul meu de vedere...femei care nu gasesc acasa liniste, iubire si intelegere. Insa atunci cand vorbim de barbati, lucrurile stau mult mai simplu...barbatii inseala fara motiv! Fie pentru ca au pus un pariu cu prietenii, fie din ambitie, fie din plictiseala, sau pur si simplu din cauza timpului liber. Ceea ce este mai nasol, este faptul ca oamenii care inseala, de obicei au in spate relatii frumoase, relatii pe care multi si le-ar dori...un barbat care inseala este un barbat incapabil de propria femeie, si astfel cauta femei slabe, femei care nu au pic de demnitate. Aleg sa isi petreaca o mare parte din timp cu persoane cu, care de astfel le-ar fi rusine sa iasa pe strada...persoane josnice, care pentru o cina in oras accepta anumite compromisuri. Iar, atunci cand vine vorba de femei care inseala, nici acestea nu sunt scuzate de astfel de gesturi, chiar daca cauzele sunt mult mai profunde. 
Sunt situatii in care oamenii aleg sa fie lasi, aleg sa traiasca o viata paralela datorita frustrarilor interioare, nefiind constienti ca singuri isi pun o eticheta pe care nu au cum sa o poarte cu mandrie... Pe langa asta, exemplele negative care ne inconjoara ne arata doar fata murdara si defectuoasa a relatiilor din ziua de azi...rar mai vedem oameni fericiti langa partenerii lor, oameni care sa isi construiasca familii si pe care sa ii lege sentimente strasnice. 
  Sunt femeie, si nu imi doresc sa fiu intr-o astfel de situatie...nu stiu ce este mai rau, sa inseli sau sa fii inselat, insa stiu cu certitudine ca oamenii care apeleaza la astfel de tertipuri pentru cinci minute de placere sunt oameni pierduti, oameni slabi care profita de caracterul partenerului de viata, oameni de nimic. Atunci cand nu mai esti fericit in relatie, nu este mai usor sa pleci? Nu ar fi mai ok daca  ne-am pierde un sfert de ora din viata si am fi sinceri cu persoana care si-a pierdut poate ani? Sper doar ca intr-o buna zi astfel de exemple sa fie din ce in ce mai rare, sau cel putin, sa ma feresc de ele...suntem tineri si in loc sa iubim ce este al nostru, ravnim, din prostie, la ce are aproapele nostru fara sa ne gandim la raul pe care il producem. Imi doresc ca in jurul meu sa roiasca persoane cu un caracter macar ca si al meu si cu credinte pe care sa le respecte. Degeaba esti femeie frumoasa daca patul tau este ca o autogara, si degeaba esti barbat potent financiar daca nu ai langa tine femeia care sa iti ofere liniste. 



2 comentarii: