miercuri, 1 aprilie 2015

Uneori trebuie sa taci ca sa te faci auzit


Cat de importanta este tacerea? Din punctul meu de vedere, daca taci la momentul potrivit te poti considera un erou! Iar daca tacerea aceasta vine din partea unei femei, atunci aceea este femeia perfecta!!!
Tacerea nu este unul din punctele forte ale unei doamne...ba din contra! Tipam, spunem fel si fel de vorbe cand suntem suparate, dar tot nu rezolvam nimic. Cateodata, partenerii de viata nici macar nu ne mai asculta discursul, mai ales sa ne mai si inteleaga...iar faptul ca tonul este unul ridicat, va mari intensitatea conflictului cu siguranta :))!

Cand suntem suparate, nu ne putem controla absolut deloc, insa trancanitul asta (pentru ca eu asa il consider, chiar daca sunt femeie) nu va aduce nimic bun si nici nu va schimba in vreun fel relatia dintre cei doi parteneri...in cel mai bun caz, barbatul va pleca in oras doar-doar sa scape de gura nevestei, iar femeia va fi un munte de nervi pe punctul de a exploda. Sau in cel mai nefericit caz...barbatul pleaca definitiv in oras...

Din pacate, nu asa se rezolva o problema...daca tipi nu inseamna ca esti constient de rupturile din relatia ta, ba mai mult de atat, dai dovada de imaturitate! O femeie in adevaratul sens al cuvantului trateaza situatia cu seriozitatea necesara, discutand cu partenerul de viata si solutionand intr-un fel sau altul problema. O femeie coapta isi va intelege barbatul (dar nu ii va gasi scuze)  si va accepta faptul ca si ea este la randul ei vinovata intr-o oarecare masura. O femeie adevarata stie ca tacerea este pretioasa, mai ales daca este oferita la momentul potrivit!!! Eu nu sustin faptul ca femeile nu trebuie sa se exprime, sa spuna ce gandesc si sa actioneze asa cum cred de cuviinta, din contra, chiar sustin astfel de porniri din partea sexului frumos! Insa eu vorbesc de situatiile in care relatiile dintre doi iubiti s-au racit, iar modul prin care o femeie reactioneaza cuprinde si aceste crize insotite de tipete, care conduc mai tarziu la vorbe grele spuse la nervi si la despartiri fortate.
Asa ca, tonul ridicat nu ne va aduce beneficii indiferent de situatie... Decat sa ne pierdem timpul urland din toti rarunchii fara niciun scop, eu zic ca ar fi mai bine sa ne pregatim un discurs care sa ii motiveze pe partenerii nostri de viata, nu sa ii indeparteze, si care sa ii faca sa inteleaga ca o femeie care tace atunci cand trebuie este o comoara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu